Solceller på taget og montering

Få solceller på taget og spar på elregningen. Med de stigende elpriser vil solceller på tager hurtig være en god investering og specielt, hvis man får installeret kvalitetssolceller med en positiv ydelsestolerence. Yellow Energy tilbyder tyske kvalitets solcellepaneler med en positiv ydelsestolerance på +3 %.

De fleste solcelle paneler bliver installeret på taget og i den forbindelse er det relevant at se på tagtypen, da et solcelleanlæg monteres forskelligt alt efter tagtype. Her under har vi nævnt de mest udbredte tagtyper.

Hustag.pngTegltag
Montering af solcellemodulerne på et tegltag foregår ved, at der sættes nogle beslag fast på spærene. Herefter skal der løftes enkelte tagsten af, som derefter skal fræses lidt ud i underkanten. Normalt vil man ikke lægge mærke til udfræsningerne, men hvis anlægget fjernes, og der er tale om fx sort glaseret tegl, vil man formentlig kunne ane udfræsningerne, pga. den orange farve på den ellers sorte tagflade.

Eternittag
Med eternittag udskiftes nogle af skruerne, der fastholder taget, ud med specielle skruer. Disse skruer har påmonteret beslag til anlægget. På den måde ligger taget stadigt forsvarligt fast og vandtæt, når modulerne er monteret på beslaget.

Tagpap på fladt tag
På et fladt tag med tagpap monteres solcellemodulerne på monteringsstativer med flade fødder, så vi undgår at bore ned i tagpappet. Det har den store fordel, at vand ikke vil kunne trænge ind og gør skade på tagkonstruktionen.

Tagpap på tag med rejsning
Har du et tag med tagpap og hældning, bliver beslagene til solcellemodulerne monteret direkte ovenpå tagpappet. Herefter tætnes monteringsstederne, så der ikke trænger vand ind i tagkonstruktionen.

 

Er din tagtype ikke nævnt her på siden, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere om muligheden for montering af solceller på dit tag eller om en alternativ montering på jorden.

Selve installeringen af solcelleanlægget, hvor det tilsluttes elnettet, skal udføres af en autoriseret elinstallatør.