Solcelleanlæg til private boliger

Efter at Nettoordningen blev vedtaget i juni 2010, har der været en enorm vækst i antallet af danskere, der har valgt at investere i et solcelleanlæg til deres private husstand. Udover Nettoordningen, skyldes dette i ligeså høj grad, at prisen på solcelleanlæg er faldet meget over den samme periode - hvorved solcelleanlæg er blevet en af de investeringer i et bæredygtigt miljø, som samtidig giver et rigtig godt afkast. Læs mere om Nettoordningen ude i menuen til venstre.

privathus.jpgNår du investerer i et solcelleanlæg, kender du din pris på el i hele solcelleanlæggets levetid, så du undgår overraskelser i dine el-udgifter. Tendensen viser stigende elpriser, hvilket betyder, at du med et solcelleanlæg ligger din el-pris fast mange år fremover og dine besparelser stiger i takt med, at den offentlige elpris stiger.

Tilbagebetalingstid
Med udgangspunkt i en fremskrivning af el-prisen på 5 % om året (baseret på udviklingen i elpriserne i de sidste 25 år), den nuværende gennemsnitlige el-pris på 2,15 kr. pr. kWh (taget fra Energistyrelsens elprisstatistik), en inflation på 2,84 % for at få nutidsværdien af indtægterne med og en realkreditrente på 3,6 % på forrentningen af lånet til at købe anlægget, vil tilbagebetalingstiden for et standard solcelleanlæg fra Yellow Energi på 6 kWp være ca. 10 år.

Dette skal ses i forhold til, at et solcelleanlæg fra Yellow Energy har en 25 års ydelsesgaranti samt en forventet levetid på 35 til 50 år. Et standard solcelleanlæg har således en tilbagebetalingstid på langt under halvdelen af sin levetid.

I de fleste tilfælde, vil et solcelleanlæg være en god investering - uanset om du låner pengene eller selv finansierer investeringen. Kontakt os gerne for en konkret beregning - med udgangspunkt i husets beliggenhed og design opstiller vi et meget præcis budget for den potentielle ydelse.

Kontakt os og hør nærmere om at få installeret solceller privat.