Solceller og solcelletyper

Hos Yellow Energy laver vi løsninger, der er tilpasset den enkelte kunde, derfor er valg af det rigtige solcelleanlæg baseret på flere faktorer. Krystallinske solceller findes i to varianter monokrystallinske og polykrystallinske. Forskellen består grundlæggende i de krystaller, som udgør solcellerne og farven på panelet.

Monokrystallinske solceller består af én lang krystal, som er skåret i tynde skiver. Det materiale der bliver kasseret ved produktionen af monokrystallinske solceller opvarmes og derefter anvendes i produktionen af polykrystallinske solceller.

De polykrystallinske solceller er karakteriseret ved en ensartet skinnende blå overflade. De monokrystallinske solceller har en mere ensfarvet mørk overflade, hvilket gør dem til en optimal løsning til mørke tagfalder. Begge solcelletyper har en høj udnyttelse af solens energi og en forventet levetid på 35-50 år.

Den høje kvalitet af solcellepaneler med polykrystallinske celler er bekræftet af uafhængige organer. Vores tyske producent af solceller blev tildelt topkarakter af den tyske produkttest Stiftung Warentest og opnåede førstepladsen i testen. Især havde solcellepanelets elproduktion og holdbarhed scoret høje karaktere.

monokrystallinske.jpgMonokrystallinske solcellepanel

polykrystallinske.jpgPolykrystallinske solcellepanel