Det er virkelig vigtigt for alle mennesker at lære nogle få fakta om solenergi for at sikre, at de virkelig kan sætte pris på hele potentialet og forskellige anvendelsesområder for denne rigelige energiforsyning.

Solenergi er bestemt den mest miljøvenlige og mest ønskelige af alle alternative energiressourcer. På nuværende tidspunkt er verdensomspændende energiforbrug omkring 550 exajoules (523 Quadrillion BTU’er) pr. År. Hvert år modtager jordens atmosfære, oceaner og landmasser cirka 3.850.000 eksajouler energi fra solens stråler.

Når dette er taget i betragtning, skal enhver kunne begynde at forstå præcist, hvorfor solenergiindustrien arbejder ivrig med at forbedre processer til udnyttelse af solenergi. Desertec-fundamentet teoretiserer, at dækning af kun 1% af ørkenmiljøer rundt om i verden med solcelle-PV-paneler meget godt kunne tænde hele planeten.

Nedenfor er en kort baggrund af historiske fakta om solenergi:

 • Brug af solenergi fra menneskeheden er ikke nyt; utallige gamle civilisationer har brugt det i en eller anden form.
 • Leonardo da Vinci var faktisk blandt de første moderne tænkere til at forestille sig industriel brug af solenergi til at varme op vand.
 • Den franske videnskabsmand Edmond Becquerel observerede den fotovoltaiske virkning, mens han eksperimenterede med elektrolytiske celler i 1839.
 • I 1894 indgav Clarence Kemp, en opfinder, et patent til design af verdens første solcelledrevne vandvarmer.
 • Verdens første solvarmeværk blev bygget af Frank Shuman i 1913. Stationen, der var beliggende i Egypten, brugte parabolske trugformede spejle til at kunne varme vand i kedler til at køre en 65 hestekræfter motor. Motoren pumpede næsten 6.000 liter vand hvert minut fra Nilen til de tilstødende afgrøder.
 • Den første moderne solcelle (PV) solcelle blev designet på Bell Laboratories i år 1954.

Følgende er en række mere tekniske fakta om solenergi:

 • Solenheder er en af ​​to typer, aktive og passive. Aktive solenergienheder bruger fotovoltaiske celler, og passive enheder er termisk baseret.
 • Solcelleanlæg er i øjeblikket de mest almindelige energitransformationsanordninger, der bruger solceller i moduler til at gøre lys direkte til elektrisk energi.
 • Termiske baserede solenergisystemer bruger undertiden smeltede salte til at holde solenergi ved meget høj temperatur på grund af deres høje specifikke varmeenergikvaliteter.
 • Det Internationale Energiagentur (IEA) har forudsagt, at i år 2060 omkring 33% af verdens strømbehov vil blive oprettet ved hjælp af solenergiteknologier som fotovoltaiske paneler, vandvarmere og solenergi-kraftværker.
 • Nokia 1610 plus var faktisk den første kommercielle solcelledrevne mobiltelefon, der blev introduceret af den finske producent i 1997.

Følgende er en liste over vigtige solenergianlæg over hele kloden:

 • Solar Energy Generating Systems (SEGS) er en samling af 9 kraftfaciliteter beliggende i Mojave-ørkenen i Californien. SEGS fastholder klassificeringen af ​​at være verdens største solkraftværk med en samlet produktionskapacitet på cirka 354 megawatt.
 • I de fleste tilfælde bruger store solenergifaciliteter fotovoltaiske celler til elproduktion, simpelthen fordi de i øjeblikket er meget mere omkostningseffektive, når de bruges i stor skala. Planetens største fotovoltaiske kraftværk findes i Sarnia, Canada, som leverer en produktionskapacitet på 97 megawatt.
 • Andasol-anlægget i Spanien med en elektrisk effekt på 250 megawatt er verdens næststørste solenergi-kraftværk i verden.
 • Verdens største Scheffler-reflektorsystem beliggende i Rajasthan, Indien er i stand til at tilberede op til 35.000 måltider om dagen.
 • Verdens største tyndfilms fotovoltaiske kraftsystem “Waldpolenz Solar Park” findes i Tyskland.
 • Topaz Solar Farm, et solcelleanlæg på 550 megawatt solcelleanlæg, der i øjeblikket er ved at blive bygget, vil være blandt de største faciliteter efter færdiggørelse.

Fakta om solenergi om fly med solenergi:

 • Astro-flyvningen – Sunrise, et ubemandet luftkøretøj, der blev udviklet i 1975, var det første solcelledrevne fly.
 • Gossamer-pingvinen, der blev oprettet i 1980, var det første fly, der kun blev brændt af fotovoltaiske celler, der var i stand til at bære en person.
 • Helios, et ubemandet luftkøretøj, der delvis betjenes af solcelle-PV-paneler, opretholder rekorden for at opnå den højeste højde på 96.863 ft, samt en verdensrekord for vedvarende vandret flyvning med et bevinget fly.
 • Vanguard 1, en amerikansk satellit, der blev lanceret i 1958, var verdens første solcelledrevne satellit. Utrolig nok drejer satellitten stadig om kredsløb, og den fejrede sin 50-årsdag i 2008.

På grund af den langvarige volatilitet i oliepriserne sammen med det faktum, at den gennemsnitlige person faktisk er mere opmærksom på deres naturlige miljø, har der faktisk været et større skub for udviklingen af ​​vedvarende energi.

Dette forhøjede drev til elektrisk energi, der ikke er fossilt brændstof, vil bestemt hjælpe med at sænke omkostningerne til solcellepaneler såvel som forskellige andre vedvarende energiløsninger. Et behov for virksomheder at fremstå som miljøbevidste har medført en betydelig annonceindsats fra energigiganter, herunder BP og General Electric, og viser deres økonomiske investeringer i miljøvenlige strømkilder.

Disse energititaner er ikke de eneste, der får vedvarende energi, de stigende omkostninger til naturgas, kul og olie har allerede tvunget energiomkostningerne højere og gjort “grønne” energikilder, der inkluderer solenergi, et muligt økonomisk valg for mange mennesker.

Efterspørgsel vedrørende solenergi er steget med 30% årligt i de foregående 15 år. I 2009 udvidede solcelleanlæg med 20% mod 2008 med over 7,3 GW solcelleanlæg over hele kloden. Indtjeningen i 2009 fra den solcelleindustri steg også til 38,5 milliarder dollars.

Tiltrækningen til solenergi er indlysende. Det er en næsten uendelig energikilde. Det er fri for drivhusgasemissioner, som typisk antages at føre til planetarisk klimaforandring. I industrialiserede lande, der bruger en enorm mængde klimaanlæg, producerer det mere elektricitet nøjagtigt på det tidspunkt, du har brug for det – under omstændigheder med størst elektrisk strømforbrug.

Når først det er sat i, kan solenergisystemer meget godt fungere i 30 år eller mere, hvilket kræver en minimal mængde rutinemæssig vedligeholdelse eller styring. På samme tid har solenergien nogle ulemper, især den dårlige effektivitet af solcellemoduler, der reduceres yderligere af behovet for at omdanne DC fra solkraftcellerne til vekselstrøm.

Derudover er solenergi afhængig af vejrforholdene og også tidspunktet på dagen, hvilket kræver batterilagring eller alternative systemer som supplement til i perioder med svag strømproduktion. Generelt opvejer de fordelagtige fakta om solenergi det ugunstige betydeligt.

Disse positive kendsgerninger hjælper med at udstille denne meget vigtige ændring i retning af mere fremherskende anvendelse af solenergi, som bestemt vil give en velstående og sundere planet i mange generationer fremover.