På trods af det faktum at solenergi har været brugt i mange år, betragtes teknologien stadig som generelt ny. Da folk fokuserer for meget på fordele, overses derfor ulemperne ved solenergi ofte, og mange falder til vanskeligheder ved at skulle investere en masse penge på et solarray, der måske ikke engang fungerer ordentligt af en eller anden grund.

Hvis du virkelig ser alvorligt med at bruge solenergi til at forsyne dit hjem med elektricitet, vil du derfor opdage, at en grundig forståelse af dens ulemper er afgørende. På den måde, hvis du gør din forskning ordentligt og vejer hvert punkt nøje, vil du opdage, at du kan tage de bedste beslutninger og drage fordel af de mange positive aspekter, som solenergi kommer med.

Kontrasten mellem solenergi og andre grønne energikilder

Solenergi er med succes brugt som energikilde i mere end 50 år. Dens fordele er velkendte for dem, der endda er fjernt interesserede i udviklingen af ​​alternative strømkilder; sandheden er dog, at når man sammenligner med nogle andre “grønne” metoder til produktion af energi, betragtes solenergi ikke for at være i første omgang med hensyn til effektivitet eller konsistens.

Dets vigtigste rivaler er: geotermisk energi, vindkraft og vandkraft. Vindmøller begynder kun at blive mere populære, og nye design udvikles hele tiden, så det kan betragtes som en bæredygtig løsning for fremtiden. Når man sammenligner det med solenergi, ses vindkraft generelt som at være på et lignende niveau. Det er dyrere; det har dog en fordel i forhold til solenergi, da solenergi f.eks. ikke fungerer om natten. På den anden side kan vindkraft kun høstes på bestemte steder, hvor vejrforholdene er passende.

Samme problem opstår, når man sammenligner solenergi med de to andre energikilder. Vandkraft er dog noget mindre ren, på trods af at det ikke producerer direkte affald. Geotermisk energi er på den anden side ekstremt fordelagtig for miljøet og kan sammenlignes med solenergi i denne henseende; solenergi er dog mindre effektiv.

Ikke desto mindre undersøges geotermisk energi stadig, da der er adskillige problemer med den, fordi teknologien endnu ikke er avanceret til at give almindelige mennesker mulighed for at drage fordel af det direkte ved at bygge deres egne strømkilder. I denne forbindelse skinner solcellepaneler virkelig, da de på trods af omkostningerne kan være meget lettere at fremstille, og vedligeholdelsesproblemer er generelt sjældne.

Fremstilling og køb af omkostninger

En af de største ulemper ved solcellepaneler er deres omkostninger. Både hvad angår fremstilling og køb af dem færdige, kan omkostningerne være ret nedslående. Naturligvis afhænger investeringen for det meste af husholdningens størrelse samt af den type solenergikilde, du vil bruge.

Et 1 kwh fotovoltaisk system kan variere et sted mellem $ 8.000 og $ 10.000. Når vi tænker på det faktum, at en familie, der bor i et 3-værelses hjem, kræver et system, der kan give omkring 1 til 3 kw, kan udgifterne til et levedygtigt og generelt stabilt solcellepanelsystem fordobles eller endda tredobbelt.

Solvarmeanlæg er normalt meget mere tilgængelige, men det kræver en investering på omkring $ 2000 til $ 4000. Dette er gode nyheder for dem, der foretrækker at adskille deres energikilder og måske bruge flere systemer for bedre effektivitet.

Endnu bedre er prisen for solpanelarrays faldet betydeligt i de sidste par årtier. Før det var omkostningerne mere end 5 gange mindre overkommelige, og kvaliteten var mindre end acceptabel for en sådan investering.

Som et resultat af dette fremskridt er mange forskere helt sikre på, at pris- og effektivitetsvurderingen af ​​solenergi snart vil være god nok til at muliggøre udskiftning af det konventionelle elnettet og give folk et nyttigt, rent og kraftfuldt alternativ til mange af de kendte energikilder i dag.

Hvis du er klar til det, kan du kun købe dele og lave dit eget system baseret på solcellepaneler. Afhængig af dine behov kan du gøre det meget mere økonomisk, kun til en brøkdel af den pris, som et almindeligt solcellepanel ville koste. Selvom dette kan være lidt vanskeligt, med lidt arbejde og kræfter kan det gøres.

DIY-vanskeligheder

Selvfølgelig, hvis du vælger at lave dine egne solcellepanelarrays, vil du sandsynligvis støde på en masse vanskeligheder, især hvis du ikke er vant til at opbygge ting fra bunden. For at sænke omkostningerne skal du muligvis også bruge materialer af lavere kvalitet, som muligvis ikke varer på lang sigt.

Producenter understreger ofte forskellen i kvalitet og pålidelighed mellem et solcellepanel, de fremstiller, og et, som en uerfaren medarbejder kan sammensætte. Dette er selvfølgelig også en markedsføringsstrategi, og der er ingen grund til, at du ikke kan bygge et solidt, levedygtigt solcellepanel. Indsatsen kan være for meget for nogle, men hvis du kan lide at udføre noget godt gammeldags arbejde, vil oddsene være favorabelt

Belinghed

En anden vanskelighed, uanset kvaliteten af ​​det solpanel, du bruger, er forskellen mellem forskellige placeringer. Den største ulempe i denne henseende har at gøre med steder, hvor sollys ikke konsekvent er tilgængeligt.

F.eks. På steder tættere på polerne i vintersæsonen ser solen sjældent endda ud i mere end et par timer. Dette kan gøre det meget vanskeligt at bruge solcellepaneler til ensartet energiproduktion. I områder, hvor vejret er særlig overskyet, regnfuldt eller tåget, giver solcellepaneler en del energi, men effektiviteten er markant reduceret, og du har muligvis brug for mere end den anslåede mængde for at kunne levere elektricitet til hele din husstand.

Selvfølgelig, hvis du bor i et område, hvor regnen ikke falder så ofte, og der er en overflod af solskin næsten hver dag, kan et solpanel-array muligvis være den bedste mulighed for dig. Afhængig af andre faktorer, såsom det område, du har til rådighed for det, og størrelsen på selve panelerne, kan du muligvis opnå fremragende resultater i dette tilfælde.

Forurening og inkonsekvens på lang sigt

Solenergi kan være ren generelt set, men den er stadig sårbar over for forurening, da denne faktor kan mindske effektiviteten af ​​et solcellepanel. Selvom de fleste af de nyere designs ikke har noget problem med dette, kan ældre modeller ganske let påvirkes, da teknologien ikke var så avanceret i fortiden, og de anvendte materialer var betydeligt mindre pålidelige.

Mens solcellepanelerne selv ikke udgør en trussel for miljøet, er du chancerne for, at du har brug for blysyrebatterier, hvis du bruger et off-grid-system. Deres levetid er meget mindre gunstig end for et solcellepanel (ca. 5 år for batteriet, i modsætning til 20 til 30 for panelerne).

Som et resultat står du ikke kun over ekstra periodiske omkostninger, men blyet og svovlsyren i batterierne kan vise sig at være ganske skadeligt for miljøet. Forkert administreret kan brugen af ​​dem føre til betydelige problemer.

Der er naturligvis måder omkring dette, da mere end 90% af de materialer, der findes i blybatterier, kan genvindes i genbrugsprocessen. Hvad du skal gøre, er derfor at sikre, at du forlænger batteriets levetid så længe som muligt og tager dem til et genvindingsanlæg bagefter.

Resumé

Generelt kan det siges, at der er mange ulemper, når det gælder at bruge solenergi som en effektiv strømkilde til dit hjem. Som vi har set, afhænger imidlertid alle disse ulemper af menneskers evne til at bestemme nøjagtigt, hvad de har brug for, og sammenligne resultaterne med deres evner. Med en korrekt vurdering af situationen kan du muligvis faktisk komme med en levedygtig løsning.

Der er ingen grund til, at du ikke kan drage fordel af de positive aspekter af denne energikilde, men det skal bemærkes, at teknologien stadig er i de tidlige dage, og hvis du vil opnå et godt forhold mellem omkostninger og kvalitet, vil du have at lave en masse research og være opmærksom på alle de potentielle problemer.

Imidlertid vurderer eksperter, at solenergi efter få år gradvist vil blive meget billigere, mere tilgængelig og mere effektiv. Hold øje med teknologiske fremskridt, hvis du er en solenergi-entusiast, da du aldrig ved, hvornår en god mulighed kan “skinne” over dig på den rigtige måde.